RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Мистецький Арсенал має бути місцем, де вирує мистецьке життя - Ольга Данілюк

Ольга Данілюк, україно-британська режисерка, дослідниця висловила своє бачення, яким повинен бути Мистецький Арсенал в Україні.

Про це вона написала у колонці для "Інтерфакс-Україна".

"Арсенал має бути творчим вуликом, де проходить обмін ідеями, вирує мистецьке життя, місцем де можна круто проводити час та бути частиною культурного життя", - пише дослідниця.

Однак, зазначає, що для цього існують серйозні перепони: існує абсурдне бажання законсервувати будівлю в первозданному вигляді як історичну пам’ятку; відсутня можливість проведення її реконструкції, що призводить до того, що руйнуються колосальні площі без сучасної термоізоляції, оновлення каналізації, розведення комунікацій, ефективної системи опалення.

Незважаючи на це, дослідниця Данілюк висловлює надію на зміни: "Ми не маємо бути закритою національною системою, а відкритим для світу творчим хабом і генератором ідей. Я мрію що Мистецький Арсенал стане провідником до цієї мети".

Ольга Данілюк - україно-британська режисерка, дослідниця, кураторка PhD University of London, MA Central Saint Martins, ВА Львівська Академія Мистецтв, Дослідниця в Birkbeck University of London та University of Westminster, Директорка I-DO Lab, Великобританія; голова ГО "Я-Дію", Україна.