RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Спорт

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Скандал на стадіоні: ЗМІ розповіли про шантаж директора "Львів Арени" львівськими клубами УПЛ

Футбольні клуби "Рух" і "Львів" влаштували скандал через стадіон "Львів Арена".

Про конфлікт розповіло видання "Про спорт".

"Власники двох львівських клубів вирішили показати, хто в місті господар ... "Львів" і "Рух" не погодилися з ціною, яку виставило ДП стадіон "Арена Львів" за проведення матчів чемпіонату України і Кубка країни. Клуби нібито згодні сплатити певні витрати, але не готові оплачувати підігрів газону, який становить частину від орендної плати", - пояснює портал.

Директор "Арени Львів" Ольга Манько заявила, що сума, виставлена клубам за оренду стадіону, ледве дотягує до собівартості: "Рух" і "Львів" маніпулюють цифрами. Вони готові платити 210 000 гривен за матч, але не готові платити за підігрів поля. У минулому році, коли вони відмовлялися платити за підігрів, поле в березні було непридатним, щоб зустріти збірну України. Клуби повинні забезпечувати витрати, які йдуть на поле. Це стосується оренди стадіону, оренди послуг стадіону, підігріву та забезпечення освітлення газону. Наші умови - 210 000 гривен плюс підігрів газону. Вони ледь дотягують до собівартості. Я не дозволю, щоб трав'яне покриття "Арени Львів" дійшло до такого рівня, як на львівському стадіоні "Україна", - сказала вона в коментарі Tribuna.

Тим часом на стадіоні "Україна" "убитий" газон, а поливалки б'ють на трибуни.

Переїхати туди грати погрожують "Рух" і "Львів", не дивлячись на те, що стадіон не відповідає вимогам.

На ділі, пише ЗМІ, причина конфлікту не в грошах, а в тому, що власники ФК вирішили змінити директора "Львів Арени" "на більш поступливого".

"Власник ФК "Рух" Григорій Козловський постійно мені погрожує. Також він погрожує співробітникам арени... Підконтрольні Григорію Петровичу ЗМІ труять мою сім'ю в Києві. Я вважала, що 90-і закінчилися, але, схоже, це не так. До того ж, призначати керівників державного підприємства - повноваження міністра спорту, а не Козловського", - заявила Ольга Манько.

Вона пояснила, що її попередник під тиском львівських ФК здавав в оренду стадіон за 123 тис грн в збиток державі.

"Середня вартість проведення матчу на НСК "Олімпійський" в Києві складає 638 000 гривен. На "Арені Львів", під погрозами і тиском змусили попереднього керівника підписати неприйнятні умови - 123 000 гривень. Наш стадіон мало чим відрізняється від НСК "Олімпійський". У нас дорогий газон, такий же дорогий інфраструктурний об'єкт, такі ж витрати", - зазначила вона.

Журналісти прогнозують, що львівським клубам навряд чи вдасться зіграти на стадіоні "Україна" - він не відповідає вимогам для матчів української Прем'єр-ліги. УАФ не може присвоїти йому категорію, яка дозволить приймати матчі УПЛ.

9 липня має відбутися засідання Комітету УАФ з питань стадіонів. Після закінчення засідання стане зрозуміло, чи піддасться УАФ шантажу власників львівських команд або наполягатиме на позиції державного підприємства.

Відзначимо, що арена ОСК "Металіст" для матчів першої ліги обходиться, наприклад, в 300 тис гривень за матч.