RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Названо 5 найбільш незвичайних археологічних знахідок 21-го століття

День археолога - професійне свято археологів України. Відзначається щорічно 15 серпня. До 2008 року свято в Україні було неофіційним.

"Апостроф" зібрав незвичайні археологічні знахідки XXI століття.

Зворушлива знахідка була виявлена в печері Дірос на півострові Пелопоннес перед Днем Святого Валентина у 2014 році. У похованні знайшли останки чоловіка, який обіймав жінку. Вчені не виключили, що хтось із партнерів був живим на момент поховання.

При розкопках кургану в Ставропольському краї (РФ) археологи знайшли "лихача" з Бронзового століття. У той час, коли вози та скотарство тільки з'явилися, ця людина загинула в "ДТП" з перевертанням. За характером травм вчені припустили, що на нього обрушився візок, що перевернувся. Примітно, що у нього було 33 характерні для дорожньо-транспортних пригод переломи, які загоїлись. "Водія" поховали сидячим на возі.

В Італії виявили ще одне парне поховання, на цей раз двох чоловіків, яких назвали "закохані з Модени". Про любовні відносини похованих говорила їх поза - чоловіки трималися за руки, а їхні погляди були спрямовані в одну сторону. Поховання датували IV-VII століттями нашої ери.

Унікальні золоті "бонги" віком у 2400 років, виявлено на півдні Росії з залишками опію та марихуани, довели правдивість слів Геродота про наявність у скіфів "чарівної рослини", що дає дим, в результаті вдихання якого представники войовничого народу "голосно кричать". За свідченнями історика таким чином скіфи готувалися до бою.

Знахідкою, що перевернула уявлення людини про історію, став клей неандертальців, який вони виготовляли з суміші соснової смоли та воску. Речовина віком від 40 до 50 тисяч років використовувалося для приклеювання кремнієвого леза сокири до дерев'яного древка.

Раніше ми писали, що археологи виявили масове поховання скандинавських предків вікінгів, які мають ознаки "кривавої боротьби".