RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна перейде в жовту зону карантину: названа дата прийняття рішення

Завтра, 21 вересня, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розгляне перехід України із "зеленої" в "жовту" карантинну зону.

Про це заявив голова Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак на Погоджувальній раді.

"Відсьогодні набуває чинності постанова Кабінету Міністрів з новими карантинними обмеженнями. Завтра буде засідання ТЕБ та НС", – сказав Бабак.

Він занепокоєний ситуацією із навчальними закладами в Україні. Адже працювати у "жовтій" карантинній зоні зможуть лише ті садочки та школи, 80% працівників яких отримали хоча б перше щеплення від коронавірусу. За його словами, таких закладів зараз в Україні меншість.

При жовтому рівні будуть діяти такі обмеження:

Заборонено проводити масові заходи за участю більше однієї людини на 4 кв. метра площі території або наповненістю залів понад дві третини місць в кожному окремому залі;

Не більше 4 чоловік за столиком в закладі громадського харчування, а відстань між столами - мінімум 1,5 метра;

Кінотеатри та інші установи культури працювати із заповненою залів менше двох третин місць або 50% місць в кожному окремому залі;

Спортивні зали та фітнес-центри будуть працювати тільки в разі обмеження кількості відвідувачів з розрахунку одна людина на 10 кв. метрів площі тощо.

Обмеження жовтого рівня не діють, якщо всі учасники (відвідувачі) і не менше 80% організаторів масових заходів, працівників кафе і ресторанів, кінотеатрів, театрів, музеїв чи інших культурних закладів, спортзалів і басейнів будуть мати хоча б одне щеплення або діючий ( 72 г) результат ПЛР або експрес-тестування.

Нагадаємо, що у понеділок, 20 вересня, Кабінет міністрів прийняв рішення про продовження адаптивного карантину і режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.