RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Здоров'я

Новини

24 квітня

23 квітня

22 квітня

20 квітня

18 квітня

17 квітня

15 квітня

13 квітня

12 квітня

11 квітня

10 квітня

9 квітня

Всі новини

У коронавірусу виявили небезпечні для психіки наслідки: найбільше схильні жінки і молодь

Серед наслідків коронавірусної інфекції, а також пандемії в цілому, виявлена небезпека психічного характеру. Зокрема мова йде про депресію і тривожні розлади. Нове дослідження показало, що за час пандемії кількість таких випадків значно збільшилася. Причому в зоні ризику опинилися жінки і молоді люди.

Про це повідомив німецький журнал Der Spiegel.

Так, в ході статистичного аналізу вчені помітили, що навіть в перший рік пандемії кількість зареєстрованих випадків панічних атак у людей помітно збільшилася у людей по всьому світу.

"За даними дослідження, в минулому році в світі стало на 52 млн більше людей з депресивними розладами. Паралельно було зареєстровано 76 млн додаткових випадків тривожних розладів, яких не було б без пандемії. Результати дослідження були опубліковані в науковому журналі The Lancet", - повідомили у виданні.

В ході дослідження вчені провели детальний аналіз даних з Північної Америки, Європи і Східної Азії. Завдяки отриманим даними була створена модель очікуваного виникнення депресії і тривоги. Результати показали, що ті країни, які найбільше постраждали від пандемії, зіштовхнулися з найбільшою кількістю випадків депресії та інших подібних психологічних розладів у населення.

"При цьому була виявлена сильна кореляція між високими показниками захворюваності, обмеженнями, такими як закриття шкіл або локдауни, і підвищеним рівнем депресії і тривожності", - зазначили у виданні.

Також дослідження показали, що до цієї небезпеки більше всіх схильні жінки і молоді люди.

На це вплинуло багато чинників, від карантинних обмежень до падіння світової економіки, яке посилило соціальну нерівність.

Раніше ми також повідомляли про те, що людство попередили про загрозу появи нового коронавірусу і нової пандемії.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основою для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Здоров'я