RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Хто може паркуватися на місцях для інвалідів: що свідчать документи

За парковку на місцях для інвалідів без законних підстав в Україні можуть виписати штраф - понад 1000 грн.

Про це пише auto.24tv.ua.

Знак "Водій з інвалідністю" (п. 30.3ґ ПДР України) можуть кріпити на своєму автомобілі громадяни з інвалідністю, а також водії, які перевозять таких громадян. При цьому групи інвалідності не конкретизуються ні в Правилах дорожнього руху, ні в Законі "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні", ні в документах Кабінету міністрів.

Знак "Водій з інвалідністю" в Україні встановлювати на машину необов'язково. Але розповідати про свої недоліки доведеться усно - поліцейським після зупинки.

Але і без таблички на авто, і без запису в техпаспорті можна обійтися, якщо під час поїздок тримати при собі посвідчення про інвалідність або мати явні ознаки інвалідності.

Згідно з чинним законодавством, на кожній парковці в Україні є спеціальні місця (10% від загальної кількості паркомісць, але не менше одного), позначені знаком або розміткою 1.30. Але незалежно від наявності місць безкоштовно користуватися паркуванням може громадянин з інвалідністю. Для цього він повинен пред'явити документ, в якому є запис про інвалідність - пенсійне посвідчення, посвідчення одержувача державної соціальної допомоги, що виплачується замість пенсії, або довідку про надання пільги. У посвідченні тепер не обов'язковий запис про інвалідність саме в зв'язку з ураженням опорно-рухового апарату.

Раніше ми публікували топ якісних автомобілів віком до трьох років .