RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Один мільйон доларів за підозру Труханову": ЗМІ розповіли, як Аднан Ківан намагався "купити" прокурора

18 жовтня у Вищому антикорупційному суді обирали запобіжний захід експрокурору Одеської області Олегу Жученко в одеській справі, під час засідання Жученко під відеозапис заявив про хабар, який пропонував йому Аднан Ківан (власник KADORR Group) за підписання підозри меру Одеси Геннадію Труханову.

Про це пишуть Івасі.

За словами експрокурора, зустріч, на якій надійшла ця пропозиція, відбулася в ресторані "KADORR" на Французькому бульварі. Про це розповідає телеграм-канал "Професор Моріарті" з посиланням на відповідне відео.

"Аднан Ківан сказав, що я - кращий прокурор у світі, і він молився, щоб такий прокурор був у Одесі. Але він мені запропонував підписати підозру меру Труханову і запропонував 1 мільйон доларів. На що я повідомив йому, що буду про цю ситуацію повідомляти своє керівництво і повідомив", - сказав Жученко.

Він повідомив, що саме Ківан є головним спонсором колишнього губернатора Одеської області Саакашвілі, який, своєю чергою, пропонував експрокурору щомісячне утримання в розмірі 10 тис. доларів "щоб я відчував себе комфортно і ні від кого не залежав". А син Кивана, Руслан, за його словами, "хотів призначити своїх прокурорів".

"До мене в робочий кабінет приїхав Руслан Ківан зі списком з прізвищами, навпроти яких стояли посади. Це були 2 заступники прокурора області, це мав бути начальник управління досудового розслідування, яке здійснюється слідчими прокуратури, начальник канцелярії та начальник режимно-секретної частини прокуратури області", - сказав експрокурор.