RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Зайцева може вийти достроково? Нові подробиці про винуватицю резонансного ДТП в Харкові

4 роки тому в Харкові трапилася трагічна дорожньо-транспортна пригода. Тоді з вини Олени Зайцевої загинуло п'ять осіб. З вересня 2019 року Зайцева відбуває своє покарання в Покровському виправному центрі № 79, що в Дніпропетровській області.

З тих пір вона демонструє зразкову поведінку: постійно читає книги, бере участь в культурних заходах, працює в цеху. Зазвичай така поведінка характерна для ув'язнених, які готуються до дострокового звільнення, - повідомляє сайт "Сегодня".

Інформацію про зразкову поведінку Зайцевої журналістам "Сегодня" підтвердили джерела в Державній кримінально-виконавчій службі.

Ув'язнена дійсно поводиться "зразково". Книги вона читає у величезних кількостях. Не порушує жодних норм поведінки і дисципліни, працює в цеху і веде активне культурне життя.

Адвокат сторони потерпілих Лариса Матвєєва пояснює це бажанням Зайцевої отримати дострокове звільнення.

"Щоб клопотати про дострокове звільнення, вона повинна відбути мінімум половину терміну. Але в моєму розумінні такі питання не можуть вирішуватися без відшкодування заподіяної шкоди", - сказала вона.

При цьому Матвєєва підкреслює, що хороших відгуків недостатньо. Вони повинні бути підкріплені якимись реальними благими діями. Наприклад - хоч якось спробувати компенсувати людям заподіяну шкоду.

"Коли ми направляли запит, за допомогою якого хотіли дізнатися про те, чому ж від Зайцевої приходить так мало грошей (потерпілі отримують від неї по 30-40 грн раз в два місяці), то отримали відповідь, що Зайцева відмовилася розкривати цю інформацію, так як вважає її конфіденційною", - додала Матвєєва.

Раніше ми також повідомляли про те, як Мережа вибухнула через "райського" відпочинку Зайцевої за гратами, фото.