RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Погрожував поліцейським: на Прикарпатті відомий антивакцинатор із "командою" увірвалися до ліцею

В Україні почали відсторонювати від роботи нещеплених від коронавірусу працівників сфери освіти. Один із лідерів українських антивакцинаторів, блогер зі Львова Остап Стахів зі своїми прихильниками 8 листопада увірвався до Єзупільського ліцею на Прикарпатті та зірвав навчальний процес.

Про це розповідає Kurs.

Стахів та його спільники увірвалися до ліцею без масок і вимагали поновити на посаді вчительку початкових класів Галину Бусько. Жінка відмовилася вакцинуватися від COVID-19 і наказом директора її було відсторонено від роботи.

До ліцею приїхали поліцейські, провокатори почали загрожувати правоохоронцям "народним затриманням" та вимагали припинити відеозйомку. При цьому самі вони вели пряму трансляцію того, що відбувається, у соцмережах. Стахів також назвав вакцинацію "евтаназією та тавром звіра" та закликав її саботувати.

За словами голови Єзупільської ТГ Ігоря Лукашевича, до школи проникли близько двох десятків прихильників Стахіва, навчальний процес було зірвано. Він уточнив, що у цій школі працює 61 людина. З них лише Галина Бусько відмовилася вакцинуватися чи робити ПЛР-тести, щоби продовжувати роботу.

Як розповідав "Апостроф", до однієї з учасниць мітингу антівакцінаторів в Києві 3 листопада, Олені Фаїст, яка передавала привіт "братам-слов'янам" з Росії і відкрито заявляла, що отримує звідти гроші на свою діяльність, прийшли з обшуком співробітники СБУ.