RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Від Зеленського вимагають нагородити офіцерів, які готували спецоперацію із затримання "вагнерівців"

Від президента Володимира Зеленського вимагають нагородити офіцерів, які готували спецоперацію із затримання "вагнерівців" , зокрема, колишнього голову ГУР МОУ Василя Бурбу та першого заступника голови СБУ Руслана Баранецького.

Така ідея міститься в електронній петиції під номером 22/127298-еп, розміщеній на сайті Офісу президента.

Автором петиції є активіст, учасник Антитерористичної операції на сході України/Операції об'єднаних сил Гліб Бабіч.

Ініціатор петиції переконаний, що підготовка до "спецоперації із затримання російських терористів із так званої ПВК Вагнер" - це результат "блискучої роботи українських спецслужб".

"Ми, більш ніж 1000 учасників російсько-української війни, об'єднані в ГО "Республіка. Брати по Зброї" закликаємо президента України нагородити всіх причетних до планування і підготовки спецоперації, яка мала привести до затримання злочинців, які вбивали наших воїнів і мирних громадян на Донбасі у складі російсько-окупаційних військ - найвищими державними нагородами", - йдеться в петиції.

Петиція на цей момент зібрала 11488 підписів з 25 тисяч необхідних. На збір необхідних для розгляду голосів залишається ще 33 дні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що депутати Європарламенту ухвалили резолюцію про порушення прав людини російськими найманцями "Групи Вагнера".