RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україну занесе шаром снігу до 131 см: мапа погоди на найближчі дні

Із 18 січня багато областей України накриють снігопади та хуртовини, подекуди замети сягатимуть 131 сантиметра. 19 січня снігопади спадуть, а нова хвиля розпочнеться увечері 20 січня.

Про це свідчать дані погодного радара.

Так, 18 січня станом на 11.00 опади спостерігатимуться не по всій країні, а частково у західних областях. В основному снігом будуть охоплені регіони від північного сходу до півдня - північні, центральні та східні області.

Така погода дещо омине центральні області (Київську область), а також північ (Чернігівську область). Вдень опади дещо припиняться на півдні країни. Сніг очікується у південно-західному регіоні, зокрема, у Чернівцях.

За даними радара, станом на 20.00 снігопади зосередяться тільки в центральних та північно-східних областях. Сніжитиме за мінусової температури (від -2 до -6 градусів, окрім сходу та півдня) при доволі потужному вітрі - від 20 до 30 метрів за секунду.



19 січня фактично по всій країні хурделиці припиняться, сніжитиме лише на сході.


20 січня під вечір опади у вигляді рясних снігопадів поновляться. Така погода охопить північний захід, захід, дещо зачепить центр, а також північ і схід - від Харкова до Донеччини та Луганщини. По всій країні буде мінусова температура 2-8 градусів, на сході до -16-ти. Вітряна погода залишиться і місцями пориви становитимуть 30 метрів за секунду (у Карпатах).


Зокрема, як вказано на порталі, сніговий покрив в Карпатах цього тижня місцями сягатиме 1 метра 31 сантиметра. На решті території - місцями до 20 сантиметрів.

Раніше "Апостроф" повідомляв про різку зміну погоди: очікуються снігопади.