RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Канада відправила в Україну групу елітних військових

У зв'язку із зростанням напруженості між військовим альянсом НАТО та Росії, Міноборони Канади направило загін сил спеціального призначення в Україну.

Про це повідомляє "Global News".

За інформацією видання, присутність канадського спецназу в Україні зумовлена тим, що дипломатичні переговори, спрямовані на запобігання збройному конфлікту в Україні, не дали очікуваного результату, а близько 100 тисяч російських військовослужбовців залишаються на кордоні з територією країни.

Таким чином, канадські війська в Україні мають на меті стримати російську агресію в Україні та визначити способи надання допомоги українському уряду.

"Перед підрозділом також було поставлено завдання допомогти розробити плани евакуації канадського дипломатичного персоналу у разі повномасштабного вторгнення" , - йдеться у повідомленні.

Проте, інформація про присутність канадських спецназівців на території України на сьогодні не підтверджена ні урядом, ні канадськими збройними силами.

"Канадське командування сил спеціальних операцій є частиною ширших зусиль Збройних сил щодо підтримки сил безпеки України" , - заявила прес-секретар командування спеціальних операцій майор Ембер Біно.

Вона зазначила, що канадські спецназівці проводять навчання, а також інструкторський та лідерський досвід для українських колег із 2020 року.

Раніше ми повідомляли, що Росія почала перекидати військові вертольоти до українських кордонів.