RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Портрет українського інвестора: хто купує акції міжнародних компаній у Sense SuperApp

Аналітики Альфа-Банку Україна склали портрет українського інвестора. Основа – дані клієнтів, які купують та продають акції міжнародних компаній у Sense SuperApp. Цією можливістю користувалися тисячі клієнтів. У пілотній групі, яка тестувала функціонал з 28 грудня 2021 року до 10 січня 2022, було зареєстровано понад 11 тис клієнтів. Наразі функціонал доступний для всіх клієнтів банку.

Ключові характеристики клієнтів, які торгують акціями у цифровому банку: 87% чоловіки; 60% у віці 30 – 45 років; середній вік – 37 років; більше 55% інвесторів вже мають депозити в Альфа-Банку; 44% проживають у Києві та Київській області; ТОП-5 регіонів розподілилися так: 1 – Київ та Київська область; 2 – Харківська область; 3 – Дніпропетровська область, 4 – Одеська область; 5 – Львівська область; середній чек за угодами – близько 10 тис. грн.

Середньостатистичний портфель інвестора в Sense SuperApp: портфель складається з акцій 3-4 компаній; сума портфеля понад 55 тис. грн. В цілому, обсяг торгів (купівель та продажів акцій) у період з 28 грудня 2021 року по 21 січня 2022 року склав понад 43 млн грн. І якщо під час пілотного проекту клієнти вивчали інструмент та купували 1-2 акції, то зараз кількість акцій у кожного клієнта збільшується та в середньому становить 8 шт. різних компаній.

Для інвестицій у цінні папери необхідно: бути користувачем Sense SuperApp; мати картку або поточний гривневий рахунок у Альфа-Банку Україна; бути резидентом України віком від 18 років.

Переваги інвестування через Sense SuperApp: мінімальний поріг для інвестування – від 1 акції (у середньому, вартість однієї акції близько 4 000 грн. (еквівалент 150 доларів США); клієнт здійснює купівлю та продаж акцій за цінами, що відповідають котируванням міжнародних бірж (торгова сесія) доступна в робочі дні з 16:30 до 23:00), банк виступає податковим агентом клієнта, податки утримуються від інвестиційного прибутку в момент продажу акцій, угоди проводяться у правовому полі України, всі розрахунки здійснюються у гривні. Акції допущені до звернення в Україні Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Національний депозитарій України підтвердив можливість обліку таких акцій у депозитарній системі України; до 1 березня 2022 Банк не стягує комісію за проведення угод з купівлі-продажу акцій;клієнти укладають угоди з купівлі акцій безпосередньо з банком, без посередників.

Інформація про портрет інвестора надана за період з 28 грудня 2021 року (момент запуску проекту) по 21 січня 2022, і не є показником майбутніх періодів.

Альфа-Банк Україна ініціював допуск на український ринок акцій провідних міжнародних компаній, серед яких: Amazon, Caterpillar, Bank of America, Chevron, Citigroup, Coca-Cola, Nike, Merck&Co, Paypal, PepsiCo, P&G, Starbucks та Pfizer Inc. Відповідні рішення Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила 28 жовтня та 4 листопада 2021 року.

Альфа-Банк Україна – великий український банк із міжнародним капіталом, входить до приватної інвестиційної холдингової компанії ABH Holdings S.A. з головним офісом у Люксембурзі. Згідно з класифікацією Національного банку України, Альфа-Банк Україна входить до групи банків іноземних банківських груп, є системно важливим банком і знаходиться у Топ-10 фінансових установах країни за обсягом активів. За версією міжнародного видання The Banker Альфа-Банк Україна визнано "Банком року в Україні 2021".