RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Обов'язковий техогляд по-новому: українцям назвали три ключові моменти

Влада вирішила повернути обов'язковий техогляд автомобілів у 2022 році, а тому Міністерство інфраструктури підготувало відповідний законопроєкт. Наразі ж, як повідомляє заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, законопроєкт буде переписаний.

Про деталі оновленого законопроєкту дізнавався "Апостроф".

"Всі зауваження, які були направлені до законопроєкту – відпрацьовані. Тепер готуватиметься новий проект закону, тому що той законопроект був підготовлений не нашою командою. Буде інша версія. Процедура буде прописана законом", - розповів "Апострофу" Найєм.

Поки що не можна точно сказати, коли саме з'явиться нова версія.

"У планах цього року розробити законопроєкт і надати його до Верховної Ради. Далі все залежатиме від парламенту", - додав заступник міністра.

Однак, Мустафа Найєм запевняє водіїв, що причин нервувати немає, та обіцяє, що не відбудеться повернення до старої корупційної системи техоглядів.

"Не треба турбуватися. Ніхто не повертатиме совкову систему техконтролю, обов'язкову для всіх. Це найголовніше. По-друге, техогляд проходитиме комерційний транспорт. Тобто той транспорт, який надає пасажирські та вантажні послуги. По-третє, техогляд буде після аварій. Це очевидно, надалі, можливо, буде передбачено техогляд для того транспорту, який виїжджає за межі країни, оскільки європейське законодавство цього вимагає, і надалі поетапно це буде вводитися, але це не означає, що раптово всі повинні будуть піти і, як раніше робити техогляди", - підбив підсумки Найєм.

Раніше "Апостроф" повідомляв про зміни правил реєстрації авто.