RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Нові санкції Мінфіну США проти "агентів ФСБ" наклали тінь на главу "податкового" комітету Данила Гетманцева

Після того, як стало відомо про запровадження санкцій Міністерства фінансів США щодо чотирьох громадян України, пов'язаних, за даними американців, з ФСБ Росії, багато українських підприємців та громадських діячів згадали, що у ”регіонала” Володимира Сівковича, одного з фігурантів списку санкцій, більше 8 років перебував в офіційних помічниках сьогоднішній голова податкового та митного Комітету Верховної Ради України та одна з ключових постатей команди Володимира Зеленського Данило Гетманцев.

Як пише видання Delo.ua, Гетманцев був офіційним помічником народного депутата України від Партії регіонів, екс-співробітника КДБ СРСР Володимира Сівковича в період з 2002 по 2010 роки. Після цього Сівкович обіймав посади віце-прем'єр-міністра в уряді Миколи Азарова та заступника секретаря Ради національної безпеки та оборони України у період правління Януковича. А після ”Євромайдану” у 2014 році він втік до Росії, де перебуває і сьогодні.

Американська влада заявила, що Володимир Сівкович та інші фігуранти списку санкцій, ”діє за вказівками російського ФСБ і бере участь у її операціях проти США та її союзників та партнерів”. Про те, що колишній КДБшник Сівкович, вже українським державним діячем, продовжував працювати на ФСБ Росії, ще задовго до цього затверджував керівник Служби зовнішньої розвідки України генерал Микола Маломуж.

Саме через ”тісні стосунки” із Сівковичем у 2017 році Данило Гетманцев не зміг проти конкурс на посаду судді Касаційного адміністративного суду. Чи знав Данило Гетманцев про те, що працював помічником колишнього співробітника КДБ, який співпрацює з російськими спецслужбами – таким питанням поставлено сьогодні в Україні. Підприємці, збираючи воєдино діяльність Гетманцева на посаді голови податкового комітету Ради, роблять висновок: політик може також діяти не на користь України.

Зокрема, співзасновник компанії ”Нова пошта” Володимир Поперешнюк прямо звинуватив Данила Гетманцева в тому, що він за два роки зробив для знищення економічного розвитку країни, і що сьогодні Україна як одна з найперспективніших країн Європи замість того, щоб стати економічним. дивом, пасе в економічних аутсайдерах, осідаючи на 130 місці серед країн світу за рівнем економічної свободи.

І він, та інші українські бізнесмени назвали останню ініціативу Гетманцева заборонити ФОП 3-ї групи працювати з юридичними особами ”контрольним пострілом у голову економічного розвитку”, а голову податкового комітету звинуватили у навмисному знищенні сотень тисяч дрібних підприємців. У свою чергу, співзасновник Українського інституту майбутнього Юрій Романенко порекомендував США перевірити на зв'язки з РФ Данила Гетманцева, а підприємець Павло Себастьянович підрахував, що за час роботи Гетманцева в Україні зменшилася кількість працюючих підприємств з 2 до 1,5 млн, та закликав Службу безпеки України розслідувати діяльність Данила Гетманцева.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Бізнес
Теги: