RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

22 квітня

21 квітня

20 квітня

19 квітня

Всі новини

СБУ запобігла теракту у Запоріжжі: перші подробиці та відео

СБУ затримала чоловіка та запобігла теракту, який він готував на об’єкті масового скупчення людей у центрі Запоріжжя. Вибуховий пристрій зловмисник замаскував під милицю.

Про це повідомили в пресслужбі Служби безпеки України.

Зловмисник виявився мешканцем Дніпра 1966 року народження, його мотивом було посіяти хаос та паніку у Запоріжжі. Для цього він самостійно виготовив вибуховий пристрій, замаскований під милицю: вмонтував у її порожнину піропатрон, вибухову речовину, а для посилення ефекту ураження - начинив вибухівку цвяхами та болтами.

Чоловік намагався заплутати сліди, тому за два дні до запланованої дати теракту прибув у Запоріжжя із західного регіону України. Попри всі старання зловмисника, СБУ розсекретила його злочинні наміри і спрацювала на випередження.

"Українська спецслужба затримала його у "підпільному" помешканні, а вибухівку було знешкоджено. Наразі тривають слідчо-оперативні дії, затриманий дає покази, відпрацьовується версія причетності російських спецслужб до підготовки злочину", - резюмував речник СБУ Артем Дехтяренко.

Раніше "Апостроф" повідомляв про ворожий авіаудар по Запоріжжю, унаслідок чого прогримів потужний вибух та сталося загорання приватної будівлі.