RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Сили ворога закінчуються: Росія постачає своїм солдатам 60-річну техніку та озброєння

Країна-терорист Росія, яка розпочала повномасштабну війну проти України, не може повноцінно відновити боєздатність виведених військових підрозділів з української території, оскільки західні санкціх спричинили занепад військово-промислового комплексу РФ.

Про це повідомляють у ГУР.

За період війни проти України росіяни втратили значну частину свого військово-технічного потенціалу, тому вже змушені постачати в підрозділи, які зазнали непоправних втрат, техніку та озброєння виробництва середини 20 століття.

Навіть застарілу техніку 50-60 років РФ не може доставити підрозділам зі складів довгострокового зберігання. Водночас військових примушують її приймати та доповідати командуванню про повну укомплектованість та забезпечення бойових частин.

"Проте, така ситуація не бентежить керівництво Кремля, йому байдуже скільки та на чому відправляти "гарматне м’ясо" у бій за майбутнє "руського мира". Завжди знайдеться щось, що ржавіє десятиліттями на складах та що не захотіли свого часу закуповувати навіть країни третього світу", - написали в ГУР.

Протягом квітня з баз зберігання країни-агресора знято:

  • 18 САУ "Мста-С" з арсеналу ракетно-артилерійського озброєння Східного ВО (Уссурійськ, Приморський край);
  • 28 САУ "Акація" з 94 арсеналу ГРАУ (Омськ);
  • 15 САУ "Мста-С", 5 САУ "Акація" та 20 САУ "Гвоздика" з арсеналу комплексного зберігання РАО (Гагаринський, Свердловська обл.);
  • 15 РСЗВ "Ураган" та 11 ТРК "Точка-У" зі 109 арсеналу ГРАУ (Батарейна, Іркутська обл.).

Відновлення боєздатності та укомплектування військ Західного ВО здійснюється, зокрема шляхом озброєння та військової техніки знятої зі зберігання 239 центру забезпечення мобілізаційного розгортання (Богучар).

"Тепер проржавіле та гниле військове-технічне відлуння кремлівського "великого прошлого" стає основою російського "настоящего", - влучно зазначили в Головному управлінні розвідки.

Раніше "Апостроф" писав, що військові сили Росії щодня вичерпуються, у той час як Україна постійно отримує поставки військової допомоги з сучасними зразками важкої техніки. Екс-командувач армії США вважає, що такими темпами незабаром Україна відтіснить окупантів на їхні позиції до 23 лютого.