RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україна диктуватиме умови: Арестович назвав два варіанти для Росії

Перед Росією, яка розв'язала війну в Україні, зараз стоїть вибір – мирний договір або військова поразка. Жодних інших варіантів у Кремля немає, тому там призначають командирів, які тверезо оцінюють ситуацію та повідомляють про неї.

Про це заявив радник керівника офісу президента Олексій Арестович в ефірі Фейгін Live.

Він упевнений у тому, що саме Україна диктуватиме умови, і чим більше надійде західної допомоги, "тим жорсткішим голосом ми говоритимемо".

"Проблема в іншому: ми в принципі не віддані зараз переговорам, і російська сторона нас у цьому звинувачує. Вони кажуть, що Україна взагалі не хоче домовлятися" , - зазначив він.

"Президент країни говорить делікатно, він повинен залишати варіанти та можливості. Він говорить так: "Я не вірю у мирні переговори з РФ". Що за цим варто? Вибиватимемо військовою силою", - пояснив Арестович.

За його словами, в ВП відомо, що ведуться кулуарні переговори зі спробою нав'язати Україні ще одне дипломатичне врегулювання – так званий Мінськ-3. Радник голови ВП зазначив, що перші та другі мінські домовленості стали причиною нинішньої війни, тому третьої спроби такого врегулювання ситуації на тимчасово окупованих територіях не може бути.

"Мінська-3 не буде. Прямо цитую президента України, главу Офісу президента і всю нашу дипломатію. Слава богу, ця війна вирішила проблему Мінська-1 та Мінська-2, які були катастрофічними не тільки для України, а й для всієї системи безпеки Європі, і закономірно призвели до виникнення війни, тому що нічим іншим закінчитись не могли, бо їх неможливо було виконати спочатку» , — резюмував Арестович.

Нагадаємо, раніше український президент Володимир Зеленський назвав головні завдання України у війні проти Росії .