RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Таких існує лише два: РФ могла втратити ще один корабель у Чорному морі

Російська Федерація могла втратити ще один корабель у Чорному морі, який міг приєднатися до "Адмірала Макарова" . Йдеться про судно тилового забезпечення проекту 23120. Таких у країні лише два – Всеволод Бобров та Ельбрус.

Про це 24 каналу повідомили в українській розвідці. Без якого саме корабля залишився російський флот – поки що невідомо.

За попередньою інформацією, у ніч на 12 травня корабель проекту 23120 йшов у напрямку острова Зміїний. З невідомої причини на судні спалахнула пожежа.

Згодом тривала операція з порятунку екіпажу. Півночі обгорілий корабель намагався дійти Севастополя. Начебто це росіянам вдалося і судно таки пришвартували у порту. Як надовго корабель вийшов з ладу, невідомо, але за попередніми даними, судно потрібно буде серйозно ремонтувати.

Враховуючи, що кораблі проекту 23120 можна вважати найновішими, навіть тимчасова втрата одного з них в умовах війни є критичною для окупантів. Тим більше, що у разі потреби виведення корабля за межі Чорного моря назад його Туреччина не пропустить.

Корабель "Всеволод Бобров" було закладено у 2013 році та спущено на воду у 2016 році. Це другий корабель тилового забезпечення проекту 23120.

Був побудований на "Північній Верфі" у Санкт-Петербурзі.

Екіпаж - 27 осіб (при необхідності - до 55)
Довжина - 95 м
Ширина - 22 м
Опад - 9 м
Швидкість - 18 вузлів
Водотоннажність - 9 500 тонн
Дальність плавання - 5000 морських миль
Автономність – близько 60 діб.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що екіпаж флагмана російського Чорноморського флоту, ракетного крейсера "Москва", був засліплений і не був готовий до атаки українців.