RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В ООН ухвалили важливу резолюцію щодо війни в Україні: що це означає

В Організації Об'єднаних Націй ухвалили резолюцію щодо військових злочинів Російської Федерації в Україні. У резолюції Ради ООН з прав людини міститься заклик до негайного закінчення війни проти України, припинення атак мирних жителів та об'єктів інфраструктури.

Про це повідомляє пресслужба організації.

Підтримали резолюцію 33 із 47 держав-членів Ради, 12 країн утрималися, висловилися "проти"- Китай та Еритрея.

У Раді ООН з прав людини закликали всі сторони конфлікту поважати фундаментальні принципи та норми міжнародного гуманітарного права: не повинно бути жодних нападів на населення та цивільні об'єкти, порушень та зловживань прав людини в Україні.

У резолюції також наголошується на важливості надання негайного та безперешкодного доступу до людей, яких російська сторона вивезла з України та утримує на території РФ чи окупованих територіях; надання повного списку таких людей та місць їхнього перебування.

Кремль закликають припинити продукувати дезінформацію та пропагувати війну, а також утриматися від фінансування пропаганди національної, расової чи релігійної ворожнечі, адже РФ таким чином прагне поширити ідеї дискримінації, ворожнечі, насильства, пов'язані з агресією проти України.

Рада ООН з прав людини попросила незалежну міжнародну слідчу комісію розслідувати всі події у Київській, Чернігівській, Харківській та Сумській областях. Рада чекає доповіді Верховного комісара ООН з прав людини під час наступної сесії РПЛ у червні про ситуацію з правами людини та гуманітарну ситуацію в українському місті Маріуполь.

У Раді ООН з прав людини вкотре висловили підтримку суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Керівництво РФ закликали негайно зупинити агресію проти України та вивести війська.

Нагадаємо, що 11 травня Сенат парламенту Чеської Республіки визнав дії ЗС РФ на території нашої країни геноцидом українського народу.

Також ми писали, що Чехія посіла місце виключеної за агресію проти України Російської Федерації у Раді Організації об'єднаних націй з прав людини.