RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Міжнародний скандал: член НАТО "дивно" висловився з приводу Швеції та Фінляндії в Альянсі

Фінляндія та Швеція висловили своє здивування на заяву президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана про членство цих країн у НАТО - він не може підтримати їхні плани. Однак країни готові вирішити це питання.

Читайте також: Фіни в НАТО: програш Росії та урок для України

Про це повідомили в шведському виданні SVT.

Міністерка закордонних справ Швеції Анн Лінде сказала, що останнім часом мала кілька зустрічей зі своїм колегою із Туреччини, наголошуючи на сприятливих відносинах між ними. Вона впевнена, що всі питання, які виникатимуть, будуть вирішені дипломатичним шляхом.

"У нас хороші та конструктивні стосунки, і вони нам нічого подібного не сказали. Ані посли НАТО, жодна з 30 країн не представили нічого подібного. Я сподіваюся, що ми зможемо обговорити все і якщо вирішимо подати заявку на членство в НАТО, отримаємо позитивні повідомлення від усіх країн", - зазначила Лінде.

Разом з цим, очільник МЗС Фінляндії Пекка Хаавісто розповів, що глава турецького МЗС позитивно відреагував на можливе членство фінів та шведів у Північноатлантичному альянсі.

"У цьому процесі нам потрібне терпіння. Ці речі завжди пов’язані із політикою. Більшість проблем завжди можна вирішити", - додав Хаавісто.

Раніше "Апостроф" повідомляв, чому нейтральні Швеція та Фінляндія вирішили вступити НАТО - у військово-політичний блок.