RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

"Всі території будуть повернуті": у ГУР озвучили ймовірну дату перелому у війні з РФ

Переломний момент у російсько-українській війні настане у другій половині серпня, і вже до кінця 2022 року активні бойові дії будуть закінчені. Водночас усі тимчасово окуповані території Україна поверне під свій контроль.

Про це повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в інтерв'ю для Sky News.

Українська влада буде відновлена на всій території країни, зазначеній у Конституції України, тобто включно з ОРДЛО та Кримом, до кінця поточного року. Цьому сприятиме переломний момент у війні в серпні - він буде на користь нашої держави.

"Переломний момент настане у другій половині серпня.Більшість активних бойових дій завершаться до кінця цього року. У результаті, ми відновимо українську владу на усіх територіях,в тому числі на Донбасі та в Криму", - сказав Буданов.

Він стверджував, що в країні-агресорі Росії триває підготовка до замаху на Путіна для повалення його влади, а сам російський диктатор тяжко хворий на рак. За його словами, Україна має відмінну розвідувальну інформацію з РФ.

"Ми все знаємо про нашого ворога. Ми дізнаємося про їх плани майже одразу, як вони їх створюють", - наголосив очільник ГУР МО.

Також Буданов додав, що не дивується регулярними поразками Росії у війні проти України, оскільки "друга армія світу" - це лише PR-кампанія.

"Європа бачить в Росії велику загрозу. Вони бояться її агресії. Ми вісім років б’ємося із Росією і можемо сказати, що широко розрекламована російська міць - це міф. Це не сила, це - навала людей зі зброєю", - резюмував він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Буданов назвав два варіанти, чим закінчиться для Росії війна проти України. Жоден з них не є сприятливим для країни-терориста.