RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Найдорожче авто всіх часів пішло з молотка: названо суму

Продаж унікального спорткару Mercedes-Benz 300 SLR 1955 за 142 мільйони доларів встановив світовий рекорд - таким дорогим ще не було жодне авто. Рекордна ціна пояснюється тим, що такий Mercedes-Benz - єдиний у світі.

Про це повідомили у виданні Carscoops, пише finance.ua.

Тепер Mercedes-Benz 300 SLR 1955 року випуску став найдорожчим автомобілем в історії. Його попередник - Rolls-Royce Silver Ghost 1906 року, який свого часу продали за 75 мільйонів доларів.

Mercedes-Benz 300 SLR – гоночна версія знаменитого купе 300 SL Gullwing, яку випустили лише у двох екземплярах, і тільки один з них зберігся до наших днів.

Цей унікальний автомобіль оснащений 3,0-літровою рядною вісімкою з безпосереднім упорскуванням палива потужністю 310 л. с. та 5-ступінчастою механічною КПП. Він здатен розігнатися до швидкості 290 км/год.

Mercedes-Benz 300 SLR готувався до змагань, у той час як сталася трагедія під час 24-годинних перегонів з іншим Mercedes, який спровокував аварію, унаслідок чого загинуло 83 людини. У зв'язку з цим компанія на тривалий час припинила участь у змаганнях.

Пізніше Mercedes-Benz 300 SLR викупив сам автор унікального творіння - інженер Рудоль Уленхаут. Спорткар довго належав йому, навіть встигло закріпитися прізвисько купе Уленхаута, він полюбляв їздити на ньому, але потім передав авто в штутгартський музей Mercedes-Benz.

Зараз же Mercedes-Benz 300 SLR вирішили продати на закритому аукціоні. Покупець найдорожчого авто в історії захотів залишитися анонімним.

Раніше "Апостроф" писав про рідкісний 22-річний Mercedes-Benz CLK-GTR, який продають у Німеччині за понад 11 мільйонів євро.