RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Черги на заправках та дефіцит палива: в АМКУ вирішили розібратися у ситуації

Антимонопольний комітет України два тижні моніторив ситуацію на ринках пального й вирішив провести дослідження щодо дотримання законодавства реалізаторами пального, оскільки його на ринку є достатні обсяги, а черги та порожні АЗС не зникають.

Про це повідомили в пресслужбі АКМУ.

"З одного боку, начебто пальне наявне на ринку є у достатніх обсягах, а з іншого ми спостерігаємо, що окремі оператори не здійснюють реалізацію продукції через роздрібну мережу АЗС, а там, де продажі відбуваються – черги можуть досягати "декількох кілометрів", - написали там.

Тому метою дослідження є з'ясування чи були або чи є об’єктивні причини для критичної ситуації, яка склалась на ринках роздрібної реалізації пального, зокрема, що стосується обмеження пропозиції протягом квітня та травня, або ж криза, можливо, спричинена змовою найбільших гравців ринку.

"Наша мета – у стислі терміни з’ясувати причини виникнення дефіциту на ринку пального та дати суспільству об’єктивну, неупереджену картину щодо цієї ситуації", - сказала заступниця голови АКМУ Анжеліка Коноплянко, висловлючи сподівання про співпрацю суб'єктів господарювання з комітетом.

Також відбулась зустріч з представниками бізнесу, які розповіли про ситуацію в галузі та проблеми, що, на їхнє переконання, не дають оперативно подолати дефіцит палива, а саме неможливість швидко перебудовати логістичні ланцюжки за кордоном відповідно до потреб українського ринку та державне регулювання цін на пальне. Водночас вони готові надавати необхідну інформацію та допомагати роботі АКМУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні впроваджують нові обмеження на АЗС через дефіцит палива.