RU  UA

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Україна до кінця травня отримає паливо: у Кабміні назвали обсяги

До кінця травня наша країна має з різних джерел отримати 350-360 тис. тонн палива, дефіцит якого виник через знищення Росією нафтопереробного заводу в Кременчуці.

Про це заявила перший віцепрем'єр-міністр – міністр економіки України Юлія Свириденко під час засідання уряду 13 травня.

"Ми домовилися про реверс трубопроводом з Угорщини. Учора було досягнуто домовленості про те, що 35 тис. тонн на місяць ми отримуватимемо як держава. Є можливість збільшення цього обсягу до 50 тис. тонн", – зазначила вона.

За словами чиновниці, з початку місяця угоди на закупівлю палива за кордоном почала укладати НАК "Нафтогаз України". Щоб оптимізувати логістику, скасували дозволи на в'їзд автоцистерн із пальним, створили можливість прийому палива в дунайських портах, забезпечили оформлення таких вантажів прикордонниками та митниками позачергово.

"Завдяки цим заходам ми отримаємо до кінця місяця 350-360 тис. тонн пального з абсолютно нових логістичних маршрутів", – наголосила Свириденко.

Раніше через дефіцит пального в деяких регіонах вирішили запровадити спеціальні обмеження. Так, Кременчуцька районна військова адміністрація готує рішення про першочергове забезпечення паливом автомобілів комунальних служб, автотранспортних підприємств, аграріїв та торгових підприємств для підвезення харчових продуктів.