RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Тут є певна логіка: у США пояснили, чому один із сенаторів заблокував допомогу Україні

Сенатор-республіканець, заблокувавши прискорене виділення 40 млрд доларів допомоги США Україні, керувався фінансово-політичною логікою.

Так вважає військовий аналітик, старший науковий співробітник інституту європейського політичного аналізу в США, колишній спеціальний радник командувача американських військ у Європі Марк Войджер.

Він зазначив, що сенатор Ренд Пол у питаннях військово-фінансової допомоги країнам завжди давав подібну реакцію. Адже вважав, що було багато проблем через надання коштів та відсутності контролю за їх використанням.

"Він лібертаріанець, це його особлива ідеологія. Я не думаю, що це був антиукраїнський акт, це такий стиль роботи в нього. Він обґрунтував це тим, що в Іраку та Афганістані було багато проблем через надання коштів та відсутності контролю за їх використанням. І він вважав, що в Україні буде так само. Тут є якась логіка, можна сказати, фінансово-політична", - зазначив експерт.

За його словами, після зустрічі сенаторів із президентом Володимиром Зеленським, допомогу все ж можуть виділити вже цього тижня, а сенатор усвідомив, що йдеться про війну і своїм голосуванням ставить під загрозу життя українців.

"Я думаю, що після розмови з Зеленським він зрозумів, що турбота про американські гроші – це важливо. Але з іншого боку, зараз іде війна, яка забирає життя людей, і своїм голосуванням він затримує цю підтримку", - додав Марк Войджер.

Більше читайте в матеріалі "Апострофа": США зробили дві великі помилки, але крах Путіна неминучий – американський військовий аналітик