RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Оподаткування в Україні: яким воно має стати після закінчення війни з Росією

У повоєнний час податкову політику України треба обов'язково поміняти.

Про це повідомив фінансовий аналітик Олексій Козирєв у програмі "Прямо по курсу" на YouTube.

"Якщо ми хочемо стати членами Європейського союзу, то ми маємо відповідати Копенгагенським критеріям та уніфікувати своє податкове законодавство із законодавством ЄС. Основний принцип - це те, що податки мають сплачувати всі. Ми повинні відмовитися від своєї старої практики. На жаль, у нас процвітала контрабанда, багато хто жив на цих потоках. Нам потрібно від цього йти, інакше ми не зможемо бути повноцінними членами ЄС" , - розповідає експерт.

Друге, за словами Козирєва, - стимуляція тих галузей, які дозволять відновлювати економіку України після війни. Насамперед – це оборонно-промисловий комплекс.


"Багато наших військових розробок дуже добре себе показали під час військових дій, на них явно буде попит. Якщо ми продаватимемо наше озброєння, це може стати для нас хорошим доходом" , - зазначив експерт, додавши, що Україні потрібно стимулювати також сільськогосподарську та айті-сфери.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що у Верховній Раді України відмовилися голосувати за підвищення податків в умовах війни.