RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Європарламентар звинуватив Росію в блокаді українських портів і просить ООН втрутитися

Блокада морського експорту зерна з України стала проблемою міжнародного рівня і вже потребує міжнародного втручання. Тому ООН має ввести до Чорного та Азовського моря судна під егідою Організації для безпечного морського конвою та транспортування українського зерна та агропродукції до третіх країн.

Про це з посиланням на депутата Європарламенту від Литви Пятраса Ауштрявічюса повідомляє GuildHall.

“Блокада українських портів – це свідома спроба економічно підірвати Україну, обмежити її можливості генерувати фінансові потоки. Такий очевидний план Москви. Кремль добре обізнаний, скільки мільйонів людей і країн у всьому світі, скільки життів людей залежать від українського морського експорту, тому цей план ще й дуже цинічний”, - заявив політик.

Європарламентарій звернувся до ООН з проханням не обмежитись усними заявами, а внести конкретні пропозиції щодо організації морського конвою під егідою ООН, забезпечити присутність офіційних осіб ООН на вантажних суднах і дати гарантії, що маршрут не буде використано у військових цілях.

А тим часом російські окупанти масово викрадають в Україні зерно – станом на тиждень раніше було вивезено мінімум 400–500 тисяч тонн зерна на суму понад 100 млн доларів. Практично всі кораблі, що виходять із зерном із Севастополя, перевозять викрадену українську продукцію.