RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

"Русское радио" в Україні відправили услід за російським кораблем: як називається тепер

В Україні російську назву однієї з радіостанцій відправили услід за "російським кораблем". Йдеться про "Русское Радио", яке тепер називатиметься більш патріотично.

Про рішення зміни назви станції інформує Нацрада з питань телебачення та радіомовлення.

Радіостанція змінила позивні на "Радіо Байрактар". Дану станцію "дерусифікували" на тлі війні, яку розв'язала Росія за українські землі.

"ТОВ "ТРО "Русское Радио" – Україна" (позивні "Русское Радио"), м. Київ, змінило свої позивні. Тепер в ефірі ця радіостанція звучатиме як "Радіо Байрактар", - повідомляє пресслужба Нацради.

Також зазначається, що 19 травня Нацрада розглянула ще 60 питань. Зокрема, переоформили 37 ліцензій на трансляцію Національної громадської телерадіокомпанії України.

Нагадаємо, що в рамках дерусифікації деякі станції київського метро вирішили перейменувати, а саме Берестейську, Площу Льва Толстого, Мінську, Героїв Дніпра та Дружби народів.

Також повідомлялося, що в Україні можуть змінити всі географічні назви, що символізують Росію. У парламенті зареєстрували проект закону про деколонізацію топонімії та впорядкування географічних назв.