RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Зеленському подали петицію про заборону розведення домашніх тварин під час війни

Президенту України Володимиру Зеленському подали електронну петицію про заборону розведення домашніх тварин на період воєнного стану та протягом 5 років після його завершення, а також встановити відповідальність за порушення заборони - штраф від 8 500 до 68 000 грн.

Про розміщення петиції повідомили в громадській організації із захисту тварин "А-Хімса".

Подання петиції її ініціатори аргументують тим, що унаслідок війни рекордно збільшилася кількість безпритульних тварин, яких волонтери намагаються врятувати від смерті. У цей самий час деякі люди продовжують безконтрольний бізнес на продажі домашніх тварин без дотримання жодних норм.

"Ми вважаємо, що заборона розведення та продажу тварин може вирішити це питання. Поки буде діяти ця заборона, в нас буде час на врегулювання цієї діяльності та на прилаштування тих тварин, які зараз шукають своїх людей. Нам вкрай необхідно домогтись того, щоб діяльність із розведення та продажу тварин була підконтрольна. Домашніх тварин повинні розводити та продавати лише ті, що зареєстрували себе як особи, які професійно цим займаються", - наголосили в ГО.

На переконання ініціаторів петиції, в Україні повинні залишитися лише професійні брідери (розмножувачі), діяльність яких має суворо контролюватися.

Читайте також: Коти війни: фотограф показав портрети покинутих та загублених тварин під Києвом