RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Москві нервово реагують на блокаду Калінінградської області: Литві вже загрожують

Литовські залізниці виконали санкції ЄС проти країни-терориста Росії та заблокували залізничний транзит до Калінінградської області РФ підсанкційних товарів, на що російські чиновники почали погрожувати Литві "дуже жорсткими та абсолютно законними діями".

Про це повідомили в пропагандистських росЗМІ.

У Росії використовують виконання країна-членами ЄС санкцій проти РФ з метою пропаганди: демонізації Заходу та НАТО, а також створення образу зовнішнього ворога. Наприклад, глава комісії Радфеду із захисту суверенітету Клімов заявив, що заборона транзиту з та до Калінінградської області підсанкційних товарів це нібито "пряма агресія проти Росії, яка змушує вдатися до самозахисту".

Ще один чиновник країни-агресора, глава комітету Радфеду з конституційного законодавства Клішас, вирішив, що у такий спосіб Литва "порушує суверенітет Росії над цим регіоном (Калінінградська область, - ред.) і може стати підставою для дуже жорстких та абсолютно законних дій".

У свою чергу путінський речник Пєсков запевнив, що керівництво країни-терориста впродовж кількох днів зробить "глибокий аналіз" ситуації перед "вживанням заходів". Також він сказав: ішення Литви щодо блокади Калінінградської області безпрецедентне, це порушення всього і вся", однак повномасштабну війну проти України, геноцид українського народу та блокаду українських портів "порушенням всього і вся" Пєсков не вважає.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Євросоюз запровадив 6 пакет санкцій проти Росії та Білорусі, до якого потрапили кілька десятків людей та компаній.

Також "Апостроф" писав, що напередодні російський диктатор Путін виступив на економічному форумі, де всю промову скаржився на західні санкції та намагався виправдати повномасштабну війну проти України на тлі постійних поразок російського окупаційного війська.