RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Окупанти намагаються взяти "Азот" і створюють "колгоспи" у Старобільську: свіжі карти боїв та аналіз від ISW

В Україні триває 118-та доба війни з російськими окупантами, які захопили Сєверодонецьк, але безуспішно намагаються взяти територію заводу "Азот", де закріпилися українські захисники.

Про це йдеться у свіжому зведенні американського інституту вивчення війни.

За даними українських джерел, наступний тиждень буде вирішальним у битві за Сєверодонецьк, де російські сили зосередили війська та техніку.

Росіяни намагаються створити інформаційні приводи, щоб виправдати повільний і безуспішний поступ до Слов'янська з південного сходу від Ізюму.

Водночас російська армія намагається активізувати операції з перекриття українських комунікацій уздовж траси Т1302 Бахмут-Лисичанськ.

Російські загарбники продовжують опір подальшому просуванню українських військ на північ від Харкова у бік кордону.

Також окупанти продовжують оборонні операції на південному напрямку.

Аналітики зазначили, що активність українських партизанів продовжує ускладнювати спроби російської окупаційної влади зміцнити контроль над окупованими територіями.

Водночас, в окупованому Старобільську Луганської області окупанти намагаються організувати подоби колгоспів та хочуть видавати мешканцям російські паспорти.

Як повідомляв "Апостроф", голова Луганської ОДА Сергій Гайдай розповів, що російські окупанти накопичили достатню кількість резервів: у Сєвєродонецьку йдуть вуличні бої, українські війська контролюють лише територію заводу "Азот", Лисичанськ перебуває під постійними обстрілами.