RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні масово гинуть російські офіцери: свіжі дані від Генштабу ЗСУ щодо ситуації на фронтах

В Україні триває 118-та доба війни з російськими окупантами. Росіяни завдають ударів по мирних населених пунктах і масово втрачають командний склад.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін.

На Сіверському напрямку ворог продовжує посилено охороняти ділянку українсько-російського кордону. Обстріляв цивільну інфраструктуру у районі населеного пункту Середина-Буда Сумської області.

На Харківському напрямку основні зусилля противник зосереджується на утриманні зайнятих рубежів, намагається не допустити виходу наших підрозділів у тил російського угруповання військ, яке діє на Слов'янському напрямку. Ворог обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Дмитрівка, Чугуїв, Коробочкіно, Стара Гнилиця та Базаліївка.

На Слов'янському напрямі, неподалік Богородичного та Долини, українські воїни відбили штурм окупантів. З артилерії росіяни обстрілюють райони Грушувахи, Вернопілля, Адамівки та Мазанівки. Наніс авіаудари по об'єктах цивільної інфраструктури неподалік Богородичного.

На Краматорському напрямку активних дій супротивник не вів. Обстрілював наші позиції сил оборони із ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та мінометів.

На Сєвєродонецькому напрямку армія РФ продовжує обстріл підрозділів наших військ з артилерії різних калібрів. Також ворог завдав авіаударів поблизу Устинівки, Гірського та Лисичанська. Росіяни продовжують штурми дії для встановлення повного контролю над Сєвєродонецьком. Наші воїни успішно протидіють штурмам у районах населених пунктів Сиротине та Біла Гора.

На Бахмутському напрямку, в районах населених пунктів Миколаївка, Вершина та Семигір'я, противник настає, бої продовжуються. Крім того, ворог цинічно обстріляв цивільну інфраструктуру неподалік Покровського, Миколаївки та Білогорівки.

На Авдіївському напрямку ворог завдав авіаудару в районі Нью-Йорка та обстріляв цивільну інфраструктуру в районах Очеретине, Авдіївки, Кам'янки, Нетайлово, Микільського та Оріхова.

На Курахівському напрямку зафіксовано авіаудар поблизу Щербакова. Захисники України запобігли спробам ворожих штурмових дій у районі Мар'їнки, противник втік.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів.

На Південнобузькому напрямку росіяни зазнають втрат. Намагаючись стримати підрозділи сил оборони України, обстрілює з артилерії, мінометів та реактивних систем залпового вогню райони Муравйовки, Тополіного, Білої Криниці та Мар'їного. Ворог завдав авіаційних ракетних ударів по об'єктах цивільної інфраструктури в районі Очакова та Куцуруба. Веде повітряну розвідку БПЛА. Армія РФ також посилює фортифікаційне обладнання передових позицій спорудженням довгострокових вогневих точок.

В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до завдання ракетних ударів по об'єктах на території України знаходяться 5 носіїв високоточної зброї.

За наявною інформацією, внаслідок значних втрат у командному складі підрозділів повітрянодесантних військ ворог змушений набирати на військову службу офіцерів запасу з укладанням короткострокових контрактів терміном на три місяці.

У Twitter Ukraine War Map публікують карти зразкової ситуації на місцевості в Україні.

Зазначається, що війська Росії взяли під контроль Тошківку та просунулися на північ та північний захід у бік населених пунктів Біла Гора та Мирна Долина. Вони також наближаються до південних околиць Лисичанська.

Село Правдине у Білозерському районі Херсонської області за останні дні кілька разів переходило з рук до рук.

Раніше "Апостроф" публікував зведення та карти від американського Інституту вивчення війни про стан на фронтах України станом на 21 червня.