RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Білорусь стягнула тисячі солдатів до українського кордону: чи є загроза наступу

На кордоні між Україною та Республікою Білорусь перебувають до 4 тисяч військовослужбовців сусідньої країни, також там є й війська Російської Федерації.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

За словами Мотузяника, загроза вторгнення з боку Білорусі не зникла, проте зараз у відомстві не бачать підготовки до повторного нападу з цього напряму. Для того щоб розвинути наступ з боку білоруської території, потрібно створити наступальне угруповання.

Тієї ж точки зору дотримується і секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов - за його словами, Росія на території Білорусі не має необхідної кількості військ для наступу за образом і подобою того, як було в лютому.

Крім того, зазначається, що Білорусь тримає на кордоні з Україною до 7 батальйонів – вони розташовані у Гомельській та Брестській областях.

Як повідомлялося, за даними Генштабу, на Волинському та Поліському напрямках у рамках перевірки бойової готовності в одній із механізованих бригад Білорусі відпрацювали розгортання пунктів прийому мобілізаційних ресурсів із практичним прийомом військовозобов'язаних.