RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Про моря мови не може йти: у яких великих містах України можливий пляжний відпочинок під час війни

В Україні триває повномасштабна війна, під час якої російські окупаційні війська тимчасово контролюють узбережжя Азовського та і частково Чорного морів, у яких дрейфують ворожі міни. Водночас пляжний сезон не відкривають і на багатьох річках.

Про те, як і де можна покупатися в Україні, розповіли в UNN.

У Запоріжжі пляжний сезон не відкривали, а відвідування зон відпочинку заборонили ще у квітні. Щодо Центрального, Правобережного та пляжу в Заводському районі, то рішення ще немає, але офіційної заборони теж, тому там відпочиває доволі багато людей. За попередньою інформацією, зони відпочинку на Дніпрі відкриють 1 липня.

Така ж ситуація і в Дніпрі - старту купального сезону не було, а відпочивальників на міських пляжах з кожним днем все більше. Однак ДСНС закликають не відвідувати водойми, тому що під час воєнного стану взагалі забороняється відвідувати місця масового скупчення людей, якими вважаються і пляжі, через загрозу ракетних ударів.

У Києві теж не відкривають пляжний сезон, оскільки рятувальники досі досліджують дно прибережних акваторій на наявність вибухонебезпечних предметів. Водночас перебувати на пляжах не заборонено, тому цим користуються містяни. Разом з цим категорично заборонено відвідувати зони відпочинку на територіях Київської області, які були в окупації.

На відміну від попередніх міст на Дніпрі, у Черкасах усі три комунальні пляжі офіційно відкрили для відвідування: встановили дитячі й дорослі буйки, навіси, рятувальні пости.

Що ж до морського відпочинку в Україні у 2022 році, то він сильно змінився: азовські курорти захоплені російськими окупантами, а чорноморські мають заміновані узбережжя. У такому випадку власники зон відпочинку пропонують купатися в басейнах з краєвидом на море та дихати морським повітрям.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні на час воєнного стану заборонили пересування маломірних плавальних засобів у морях, лиманах, деяких річках та водосховищах. Тобто і на водну прогулянку не вдасться вийти, оскільки існує мінна небезпека.