RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Смертельний землетрус в Афганістані: загинула майже тисяча людей, відео

22 червня в Афганістані потужний землетрус забрав життя 920 людей, а понад 600 осіб отримали поранення. Прогнозується, що кількість жертв зростатиме, оскільки інформація надходить із віддалених гірських районів.

Про це повідомив Reuters.

Землетрус магнітудою 6,1 (максимальна магнітуда землетрусу становить близько 9,5) убив майже 1000 людей, зруйнував сотні будинків та став найсмертоноснішим з 2002 року. Його епіцентр знаходиться за 44 км від південно-східного міста Хост, поблизу кордону з Пакистаном.

Зараз рятувальники намагаються дістатися до поранених та доставити медичні товари, їжу. Більшість смертей, про які відомо на даний момент, припали на східну провінцію Пактика.

Разом з цим рятувальна операція може стати серйозним випробуванням для Талібану, який захопив країну в серпні, через що на нього наклали санкції та міжнародно ізолювали. Також додатковим викликом для афганістанської влади є нещодавні повені в багатьох регіонах на тлі серйозної економічної кризи, унаслідок чого велика частина населення не має доступу до базових медичних послуг.

Афганістан звернувся до гуманітарних агенцій ООН з проханням допомогти з рятувальними операціями, і команди були направлені в постраждалий від землетрусу район. Також сусідній Пакистан працює над розширенням допомоги.

Поштовхи від землетрусу відчули близько 119 мільйонів людей у Пакистані, Афганістані та Індії, однак термінових повідомлень про пошкодження чи жертви в Пакистані не надходило.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Грузію, Вірменію та Азербайджан зачепив потужний землетрус.