RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Володимир Кличко записав емоційне відеозвернення до євроспільноти напередодні саміту ЄС

Володимир Кличко звернувся до европейских політиків, посадовців та усіх громадян Євросоюзу із закликом підтримати Україну та надати статус кандидата у члени ЄС.

Україна – це не лише щит Європи, але й чудова можливість для розвитку, заявив Кличко у зверненні, яке він виклав у соцмережах.

"Закликаємо всіх, хто причетний до цього рішення: доведіть своїми діями готовність відстоювати власні цінності, які Україна вже відстоює. Сьогодні лише дві тисячі кілометрів розділяють два світи: європейський, де свобода і демократія є головними цінностями, і середньовічну росію, де свобода і демократія є головними ворогами. Президент Єврокомісії заявила, що "заради європейської перспективи українці готові померти". Я хочу, щоб українці жили, жили у свободі та демократії. На Майдані Незалежності 8 років тому лунало: "Україна – це Європа". Відтоді ми щодня захищаємо наше право бути частиною Європи", - сказав Володимир Кличко.

Він наголосив, що Україна – не лише щит для Європи, але й нові можливості.

"Україна готова багато працювати, щоб стати повноправним членом Союзу. Так, це величезний виклик, економічний і соціальний. Але ми можемо розраховувати на свої сильні елементи. Наша країна багата своєю землею і передусім багата своїми людьми. Українці працьовиті, старанні та знаходяться в авангарді цифровізації. Україна – це не лише щит Європи, це також чудова можливість для Європи, її процвітання та майбутнього", - підкреслив Кличко.

23 та 24 червня у Брюсселі відбудеться саміт ЄС, на якому має бути ухвалено рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата у члени Євросоюзу.