RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Мобілізація в українську армію: що чекає на "запасників" без досвіду служби

Військовослужбовці, які призиваються до української армії в рамках мобілізації в умовах воєнного часу, проходять підготовку за спеціальністю. У тому числі військові запасу, які раніше не проходили службу.

Про це розповів командувач угрупуванням сил та засобів оборони Києва Олександр Павлюк.

Він зазначив, що всі, призвані по мобілізації, хто не проходив військову службу або має значний термін перебування у запасі, проходять обов'язковий курс базової загальновійськової підготовки протягом 30 діб. З військовослужбовцями проводять вогневу, тактичну, інженерну підготовку, проводять заняття з тактичної медицини, військової топографії. Також проводиться підготовка зі зв'язку та інших предметів, які можуть знадобитися у бою.

Підготовка рядових, сержантів та офіцерів проводиться із залученням інструкторів із навчальних центрів та викладачів вищих військових навчальних закладів.

Навчання проводиться від індивідуальної підготовки до колективної у складі підрозділу.

"Супровід, організація та контроль підготовки здійснюється органами військового управління всіх ланок, а також безпосередніми командирами військових частин та підрозділів, оскільки саме командир несе відповідальність за підготовку підлеглого йому особового складу. Від того як якісно він підготує до ведення бою підлеглих, свій особовий склад, залежить успіх виконання бойового завдання частини загалом", - зазначив Павлюк.

Раніше "Апостроф" розповів, які речі необхідно взяти з собою у військкомат мобілізованому.