RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Деяких українців можуть звільнити від мобілізації: у чому суть нового законопроекту

У Верховну Раду України планують внести законопроєкт, відповідно до якого хочуть скасувати мобілізацію для громадян, чиї прямі родичі загинули під час повномасштабної російсько-української війни.

Читайте також: Загальна мобілізація під час війни: відповіді на п'ять частих запитань

Про це повідомила народепка від "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

За її словами, законопроєкт скасовує мобілізацію людини, якщо її близький родич зник безвісти або загинув під час війни РФ проти України.

"Реєструємо законопроєкт N7481 про те, що коли в сім’ї вже є загиблі в бою, більше не мобілізували. Наразі є випадки, коли мобілізують батька та сина, синів, гине кілька членів сім’ї. Повномасштабна війна… Законодавство не оновлено і стосується лише АТО. Оновлюємо щодо ООС та воєнного стану", - написала Безугла та прикріпила текст законопроєкту.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що раніше одіозна нардепка Безугла проїхала на передову, щоб контролювати військові операції та давати вказівки військовослужбовцям, на що гостро зреагували в суспільстві. До того ж вона відома ще одним ініційованим законопроєктом - дати право командирам ЗСУ вбивати своїх підлеглих у разі, якщо ті самовільно залишають місця дислокації або не виконують наказів під час воєнного стану.