RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Чорному морі перебувають 5 російських кораблів із 40 крилатими ракетами: зведення Генштабу на ранок 23 червня

В Україні вже 120-ту добу триває війна з російськими окупантами. Ворог все ще намагається повністю захопити Сєвєродонецьк і перемістив у район Ізюму два танкові підрозділи.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках, у період 22 червня - 1 липня у Гомельській області, поблизу державного кордону з Україною, триватимуть мобілізаційні навчання ЗС Білорусі з відпрацюванням призову військовозобов'язаних запасу. Також проводяться навчання із підрозділами сил спеціальних операцій Білорусі із залученням інструкторів ЗС РФ. Основна увага приділяється веденню диверсійно-розвідувальної діяльності.

На Сіверському напрямку підрозділи супротивника продовжують перебувати у прикордонних районах Брянської та Курської областей. Там знаходяться три батальйонні тактичні групи. Також росіяни зміцнюють оборонні позиції у районі Тьоткіно Курської області. Агресор продовжує обстріл підрозділів Сил оборони у прикордонних районах Сумської області.

На Харківському напрямку підрозділи противника основні зусилля зосереджують на недопущенні виходу Сил оборони в тил угруповання окупаційних військ, що діє на Слов'янському напрямку. Противник вів повітряну розвідку в районах населених пунктів Байрак та Рубіжне.

На Слов'янському напрямі ворог основні зусилля зосереджує на покращенні тактичного становища та виявленні слабких місць у обороні наших військ. Окупанти намагаються створити умови для відновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов'янськ. Вони перемістили в район Ізюму два танкові підрозділи. Окупанти планують застосувати важкі вогнеметні системи на Слов'янському напрямку.

На Донецькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на встановленні повного контролю над Сєвєродонецьком, намагається оточити наші війська у районі Лисичанська та блокувати основні логістичні шляхи.

На Сєверодонецькому напрямку противник захопив Лоскутовку, Рай-Олександрівку. Намагається взяти під контроль Сиротіне. Також росіяни готуються до форсування річки Сіверський Донець.

На Бахмутському напрямку російські війська наступають у напрямку Золотого та Вовчеярівки. Намагаються захопити панівні висоти в районі Берестового з метою встановлення контролю за трасою Бахмут – Лисичанськ. Для посилення угруповання в район Новотошківського ворог перекинув до однієї батальйонної тактичної групи.

На Краматорському, Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог активних дій не вів. Здійснює обстріл з метою сковування дій підрозділів Сил оборони та недопущення їх перекидання на інші напрямки.

На Південнобузькому напрямку росіяни основні зусилля зосереджують на недопущенні проведення нашими військами контрнаступних дій у Херсонській та Миколаївській областях. Також вони проводять інженерне обладнання позицій.

На Миколаївщині ворог розгорнув артилерійські підрозділи. Надалі не виключаються спроби ведення штурмових дій у напрямках Киселівка – Посад-Покровське та Олександрівка – Лупарево з метою виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

На Криворізькому напрямку агресор проводить інженерне удосконалення позицій.

Кораблі чорноморського флоту в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району бойових дій та розвідки. Росія продовжує блокувати цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря знаходяться п'ять носіїв крилатих ракет морського базування типу "Калібр" (сумарний залп - до 40 ракет).

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що найближчими місяцями наступ російських військ в Україні істотно сповільниться, вони вичерпають свої ресурси. На цьому фоні важливо підтримати зброєю подальший контрнаступ українських військ.