RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

ЗСУ довелося різко скоротити вильоти "Байрактарів": з чим це пов'язано

Українська армія змушена скоротити використання турецьких ударних БПЛА Bayraktar на сході країни. Причина в тому, що Росія розгорнула у регіоні потужну ППО.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Аналітики посилаються на матеріал Foreign Policy, написаний за словами анонімних українських офіційних осіб та військових.

При цьому українські офіційні особи дедалі більше стурбовані тим, що ударні безпілотники Grey Eagle, надані США, також можуть бути збиті посиленою російською ППО над Донбасом.

Також ЗСУ зіткнулися з нестачею літаків для діючих пілотів. У зв'язку із цим кількість повітряних операцій скорочено до 20-30 вильотів на день.

Російські сили, ймовірно, надають пріоритет розгортанню засобів ППО на сході України, щоб звести нанівець українські операції та захистити артилерійські системи, від яких російські сили залежать у наступі.

Водночас, українська авіація та озброєні безпілотники продовжують діяти в інших місцях. За останній тиждень було проведено кілька успішних ударів по цілях у Херсонській області.

Аналітики зазначають, що українські сили не завдавали ударів по російській інфраструктурі протягом кількох тижнів. Проте, удар по нафтобазі в Ростовській області, ймовірно, є спробою порушити російську логістику та постачання паливом російських військ на сході України.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генерал армії України, голова Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж перерахував види озброєння, яких українська армія на даний момент потребує найбільше.