RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Є три сценарії: генерал розповів, як можуть розвиватися події у війні з Росією

Триває повномасштабна російсько-українська війна, за час якої країна-агресор Росія кілька раз змінювала свої цілі і зупинилася на виході на адміністративні кордони Луганської та Донецької областей, де зараз зосереджені основні сили ворога. Водночас існує три сценарія, як розвиватимуться подальші події.

Читайте також: Загроза нових обстрілів та героїчна оборона Донбасу: онлайн подій війни 23 червня

Про це розповів колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ, лейтенант Ігор Романенко у своєму інтерв'ю.

Перший сценарій

Російські окупаційні війська захоплюють увесь Донбас. Наразі там сконцентровані величезні ресурси у живій силі та військовій техніці. Ймовірність цього сценарію залежить від вчасності та кількості поставок озброєння.

"Повне захоплення Луганської області, потім Донецької. Противник використовує силовий дорогий прийом, він ні перед чим не зупиняється. Росія може мобілізувати близько 17 мільйонів, а ми близько 2 мільйонів. Є різниця. Так, така небезпека є. Але все залежить від того, наскільки швидко та масово нам буде надано допомогу у важких озброєннях", - наголосив військовий.

Однак до отримання нового озброєння ЗСУ повинні оборонятися тим, що мають. Російські окупанти досі не змогли окупувати весь Сєвєродонецьк, а також залишається Лисичанськ, однак ворог завдає асиметричного удари зі сторони Ізюму.

Другий сценарій

Якщо ЗСУ отримають паритет з російським окупаційним військом у важкому озброєнні, тоді вони гарантовано відстоять оборону. І вже протягом року буде обговорюватися питання перемир'я, проте не миру.

"На якісь умови Росія не погоджуватиметься, на якісь не погоджуватиметься Україна. Саме в такому разі може реалізуватись другий варіант", - додав Романенко.

Третій сценарій

Країна-терорист Росія може у черговий раз переглянути свої цілі та оголосити про "перемогу". Це залежить від швидкості та об'ємів постачання важкого озброєння західними партнерами, через що російське окупаційне військо буде змушене відступати, а риторика Кремля ставати м'якішою.

"Коли нам дадуть досить швидко і багато допомоги, наш військовий потенціал перевищить російський і ми почнемо бити ворога у хвіст і гриву. У такому разі вони погоджуватимуться на те, на що за інших обставин не погоджувалися б. А як у РФ це виправдовуватимуть – нам це не цікаво", - резюмував колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ

Читайте також матеріал "Апострофа": Перемогу України над Росією забезпечать дві країни – американський політолог. "Апостроф" з'ясовував, хто і як впливає на рішення західних політиків щодо питань, які стосуються України, як Туреччина допомагає Україні у боротьбі з Росією і чому не варто докоряти її у відсутності санкцій проти агресора?