RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Цибулева лушпайка допоможе позбутися шкідників на городі: як приготувати розчин

Багато дачників надають перевагу органічним засобам боротьби проти шкідників на своїх ділянках, оскільки вони мають декілька "плюсів": доступність, бюджетність та головне безпечність.

Читайте також: Шкідники на два роки забудуть про вашу полуницю: дачникам дали рецепт "диво-розчину"

Про один із дієвих засобів у боротьбі зі шкідниками розповіли в "БелНовини".

Мова йде про цибулеве лушпиння, на основі якого можна приготувати ефективні розчини від попелиці, гусениці, плодожерки, павутинного кліща та капустянки.

Приготувати такий засіб дуже просто: літрову банку заповнюють лушпинням цибулі і заливають до країв окропом, настоюють 5 днів, а потім проціджують настій та розводять з водою у співвідношенні 1:3, додають 15 г подрібненого господарського мила, розмішуючи до повного розчинення.

Розчином на основі цибулевого лушпиння треба обприскувати рослини протягом 3 днів поспіль. Його можна використовувати навіть під час плодоношення, тому що він не завдасть шкоди овочам, фруктам чи ягодам.

Цибулеве лушпиння вважається стимулятором росту, який живить рослини, протидіє захворюванням та зміцнює їхній імунітет. Разом з цим воно дозволяє спрямовувати енергію рослини на розвиток плодів та збільшення періоду плодоношення.

Раніше "Апостроф" повідомляв про простий та ефективний спосіб підживити помідори на грядці за допомогою органіки.