RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У США розкрили нюанси передачі HIMARS та іншого озброєння Україні

Реактивні системи залпового вогню M142 HIMARS, які передали США, вже в Україні. Білий дім анонсував нові постачання HIMARS нашій країні.

Про це заявив координатор із стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

"Я думаю, ви будете бачити в майбутньому нові поставки таких систем як HIMARS. Це дуже ймовірно. Не хочу забігати наперед конкретного оголошення, але президент Байден дуже чітко сказав президенту Зеленському, що ми їм допомагатимемо стільки, скільки ми можемо і так швидко, наскільки це можливо", - зазначив він.

А американські ЗМІ, з посиланням на джерела в адміністрації Байдена, вказують, що на додачу до перших чотирьох систем, США планують вже найближчим часом надати Україні ще чотири системи HIMARS. За словами Кірбі, військова допомога надходить із рекордною швидкістю.

"Це озброєння надходить з рекордною швидкістю, ми такого ніколи раніше не бачили, це безпрецедентно – швидкість, з якою допомога безпеки доходить до передової на війні в Україні. У буквальному сенсі поставки надходять щодня, і не тільки від США, ми просто найбільший донор , але понад 40 інших країн з усього світу також надають допомогу в Україні у різній формі", - наголосив Джон Кірбі.

У ЗМІ пишуть, що новий пакет військової допомоги США включатиме:

  • 4 реактивні системи залпового вогню HIMARS,
  • 18 катерів,
  • 36 тисяч артилерійських снарядів,
  • 1,2 тисяч гранатометів,
  • 2 тисячі кулеметів.

Раніше "Апостроф" публікував карту, куди дістануть ракети HIMARS.