RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Росії "анонсували" нові удари по українських містах

Міністерство оборони Росії "анонсувало" нові удари по українських містах. Новою ціллю може стати одна з лікарень Харкова, який регулярно обстрілюється з боку російських окупантів.

Так, міноборони РФ розмістило на своєму Telegram-каналі брехню, що ЗСУ нібито готують провокації із загибеллю мирних мешканців зокрема на території лікарні у Харкові.

Зокрема йдеться про Першу дитячу міську лікарню Харкова (вул. Клочковська). Росіяни розповсюджують фейк про те, що українські військові нібито "під загрозою розстрілу насильно привозять медичний персонал та хворих дітей з інших медичних закладів міста".

Пропаганда окупантів стверджує, що будівля лікарні нібито замінована і ЗСУ планують її "підірвати з початком завдання російськими військами артилерійських ударів по військових об'єктах у Харкові". Ця інформація не відповідає дійсності.

Також у міноборони Росії дезінформують, що ЗСУ нібито у військових цілях використовують освітні установи, будинки культури та інші соціальні об'єкти. Пропагандисти перерахували їх і, можливо, будуть завдавати по них ударів.

Йдеться про:

  • школу №8 у Дружківці у Донецькій області;
  • професійно-технічне училище № 64 у Вільнянську Запорізької області;
  • нижні та верхні поверхи житлових будинків по вул. Академіка Павлова у Харкові.

Як повідомляв "Апостроф", окупанти 20 червня і в ніч на 21 червня завдали ракетних ударів по цивільній інфраструктурі Харкова: житлово-комунальному коледжу та об'єкту Харківського метрополітену.