RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Коли Україна стане членом Євросоюзу: названо реалістичні терміни

На саміті Європейського союзу країни погодили статус кандидата в ЄС для України. Проте на вступ нашої країни в ЄС може піти сім років - для цього потрібно імплементувати великий масив законодавства ЄС.

Про це заявила гендиректор урядового офісу із координації євроінтеграції Наталія Форсюк в ефірі телемарафону.

"Вважаю, що ні (шансів вступити до ЄС у 2023 році, - "Апостроф"). Це неможливо процедурно, не тому що Україна не впорається. За аналізом, сім років – це дуже добре. Я думаю, що виходити треба з цього" , - сказала вона.

За словами Форсюк, такий тривалий перехідний період пов'язаний із виконанням Україною рекомендацій з виведення Єврокомісії. Вона наголосила, що за всіма умовами Україна має прогрес - їх треба виконати, а не починати щось наново.

Після цього країни ЄС мають підтримати початок переговорів з Україною, а Київ розпочати імплементувати законодавство Євросоюзу, що є тривалою процедурою.

"Раніше цього часу – дуже малоймовірно через ту величезну кількість законодавства, яку нам треба не тільки прийняти, а й імплементувати у наше повсякденне життя. Тобто ми маємо повністю жити за законами Європи – економічно, політично, судово. Це не може статися за рік", – резюмувала Форсюк.

Раніше "Апостроф" розповідав, що означає статус кандидата у члени ЄС .