RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Захоплення Лисичанська: в ISW пояснили його значення для Путіна

Учора, 3 липня, підрозділи ЗСУ відійшли від Лисичанська для збереження особового складу, і російське окупаційне військо вийшло на адмінкордони Луганської області. Для російського диктатора ця мета була вкрай важлива, через що за операцію на невеликій ділянці фронту відповідали аж двоє старших офіцерів.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Водночас, за даними ISW, навколо Лисичанська ведуться бої та зачистка. За тактичні дії на цій ділянці відповідають два високопоставлені командири - командир Центральним військовим округом генерал-полковник Олександр Лапін і командувач Повітряно-космічними силами Росії генерал армії Сергій Суворікін (він також командує "південним" угрупуванням військ країни-терориста РФ в Україні)

"Участь двох таких старших офіцерів в одній і тій самій операції на невеликій ділянці фронту є примітною та, ймовірно, вказує на те значення, яке президент Росії Володимир Путін надавав безпеці кордону Лисичанська та Луганської області, а також на його відсутність довіри до більш молодших офіцерів виконувати роботу", - наголосили в ISW

Тепер, імовірно, російське окупаційне військо наступатиме на Сіверськ, що одразу на кордоні Луганської та Донецької областей. Однак країна-терорист РФ може й розпочати активні атаки на Бахмут чи Слов'янськ.

"Ймовірно, українські війська продовжуватимуть бойовий відхід у бік траси Е40, яка пролягає зі Слов’янська через Бахмут у бік Дебальцевого. Чи виберуть вони наразі оборону навколо Сіверська – незрозуміло", - припускають в Інституті вивчення війни.

Раніше "Апостроф" повідомляв, які плани російських окупантів в Україні. Країна-терорист Росія не відмовилася від планів захоплення територій за межами Донецької та Луганської областей.