RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

День Марії Магдалини: ким вона була і як молитися святій

4 серпня, у четвер, відзначатиметься свято рівноапостольної Марії Магдалини - послідовниці Ісуса Христа.

Про те, ким була Марія та яку молитву промовляти на свято, розповідає "Апостроф".

Хто така Марія Магдалина

Свята рівноапостольна Марія народилася в містечку Магдала на березі Генісаретського озера. Її душею заправляли сім бісів, які з неї вигнав Спаситель. Після зцілення вона послідувала за Христом, проявляючи турботу та щиру віру.

Коли Ісуса розіп'яли на хресті, Марія Магдалина стояла поруч з Дівою Марією і розділила її страждання. Вже на ранок вона прийшла з іншими дружинами-мироносицями до гробниці Христа, але печера виявилася порожньою. Саме Марія Магдалина першою побачила воскресіння Ісуса Христа і на його прохання розповіла про це чудо всім його учням.

Християнська церква визнала Марію Магдалину рівноапостольною через те, що вона стала першою благовісницею Христового воскресіння. Зараз її вважають покровителькою проповідників, місіонерів, соціальних працівників і вчителів. Марію Магдалину можна просити про віру, сміливість, добродіяння, допомогу під час гонінь чи навіть про усмирення блудної пристрасті.

Яку молитву прочитати на свято

Кожна вірянка мусить прочитати цю молитву на свято рівноапостольної Марії Магдалини:

Рівноапостольна, свята дружина-мироносиця Марія Магдалина, ти теплотою своєї любові до Христу потоптала всі злі підступи, здобула безцінний дар любові Спасителя і досягла Царства Небесного. Заради цього схиляюся перед тобою і з скрушеним серцем і умиленною душею волаю до тобі, я (ім’я). Преподобна учениця Христа Марія! Благав він Христа, що полюбив тебе і гаряче улюбленого тобою, благословити мене силою залишити гріхи мої, зміцнити благодаттю сміливо і бадьоро йти шляхи святих заповідей. Богу Отцю, Сину і Святому Духу у віки вічні.
Амінь!

Раніше "Апостроф" повідомляв про церковний календар на серпень 2022 року.