RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Міноборони України провело переговори з Пентагоном: про що домовились

3 серпня міністр оборони України Олексій Резніков провів телефонні переговори із главою Міноборони США Ллойдом Остіном. Темами розмови стали військові потреби ЗСУ та поточна ситуація на фронті повномасштабної війни.

Про це повідомили на сайті Пентагону.

Вашингтон продовжує підтримувати українську армію в боротьбі з російським агресором: Україна отримала ще 550 млн доларів оборонні товари та послуги Міністерства оборони.

"Міністр оборони Ллойд Остін провів розмову з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Остін знову наголосив на прихильності США підтримці здатності України протистояти агресивній війні Росії, що було нещодавно підтверджено оголошенням про додаткову допомогу в галузі безпеки для України", – написали в пресслужбі.

Окрім обоговорення допомоги США Україні у сфері безпеки, Резніков інформував Остіна про актуальну обстановку на фронтах російсько-української війни.

"Ми обговорили ключову динаміку, яка формує поле бою, а також поточні потреби України у допомозі в галузі безпеки", написав у твіттері глави Пентагону.

Поділився враженнями після розмови лідерів у сфері оборони України і США радник Резнікова Олексій Копитько у своєму телеграм-каналі зі словами, що подібні переговори "завжди означають щось неприємне для російських військ".

"Ця – не виняток. Міністри обговорили наступний пакет допомоги. Діалог такої інтенсивності на рівні керівників оборонних відомств – це ще й найкраща демонстрація довіри, яка створюється практичними кроками", написав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден узаконив додаткову військову допомогу Україні на 550 млн доларів, яка піде на снаряди для HIMARS та боєприпаси для артилерії калібру 155 міліметрів.