RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Російські солдати деморалізовані та шукають можливість втекти від війни: зведення Генштабу на 4 серпня

Триває 162 доба повномасштабної російсько-української війни. Збройні Сили України ведуть бойові дії на різних напрямках фронту, завдаючи російським окупантам значних втрат і деморалізуючи ворога потужним опором.

Про оперативну інформацію щодо російського вторгнення станом на 4 серпня повідомили в Генштабі ЗСУ.

Волинський і Поліський напрямки

ЗС Білорусі посилюють охорону ділянки білорусько-українського кордону в Брестській і Гомельській областях. Деякі частини ССО ЗС РБ проводять перевірку бойової готовності.

Сіверський напрямок

Росіян обстріляли із ствольної артилерії райони Медведівки Чернігівської області та Краснопілля і Миропілля Сумської області.

Харківській напрямок

Ворог здійснив вогневе ураження із танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Харків, Лебʼяже, Борщова, Дементіївка, Коробочкине, Великі Проходи, Руські Тишки, Старий Салтів, Прудянка, Питомник, Цупівка.

Також російські окупанти намагаються наступати у напрямку Байрак – Гусарівка, бойові дії тривають.

Слов'янський напрямок

Окупанти провели обстріли неподалік Богородичного, Дібрівного, Мазанівки, Карнаухівки, Чепіля та Гусарівки. Крім того, російські окупанти намагалися просунутися у напрямку Довгеньке – Богородичне, але отримали відсіч та відійшли.

Краматорський напрямок

Окупаційне військо обстріляло райони біля Сіверська, Миколаївки, Стародубівки, Спірного, Кривої Луки, Верхньокам’янського, Григорівки, Серебрянки, Райгородка та Калеників і завдало авіаційного удару неподалік Спірного.

Крім того, росіяни вели наступ у напрямку Яремівка-Долина, однак успіху не мали і відійшли.

Бахмутський напрямок

Ворог задіяв ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Яковлівка, Травневе, Кодема, Покровське, Роздолівка, Курдюмівка, Зайцеве, Бахмут та Соледар. Завдав авіаударів поблизу Яковлівки, Соледара та Кодеми.

Російське окупаційне військо намагалося покращити тактичне положення на напрямках Стряпівка – Соледар, Доломітне – Травневе, Відродження – Вершина, Покровське – Бахмут, Василівка – Яковлівка, Семигірʼя – Вершина. На всіх напрямках окупанти успіху не мали та відійшли.

Зараз росіяни ведуть наступальні дії в напрямку Новолуганське – Кодема, бойові дії тривають.

Авдіївський напрямок

Окупант обстріляв райони Пісків, Пречистівки, Шевченко, Володимирівки, Невельського, Нетайлового та Красногорівки. Вів штурмові дії в напрямках Лозове – Піски та Веселе – Піски - ЗСУ змусили ворога відійти.

Новопавлівський і Запорізький напрямки

Зафіксовано ворожі обстріли із артилерії та танків біля Залізничного, Варварівки, Мар’їнки, Гуляйполя, Новосілки, Гуляйпільського і Темирівки, а також авіаудар неподалік Новополя. Тривають бойові дії в напрямку Олександрівка – Мар’їнка.

Південнобузький напрямок

Окупаційне військо обстрілювало з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах Миколаєва, Прибузького та ще 25 населених пунктів. Продовжується повітряна розвідка українських позицій за допомогою БпЛА.

В акваторії Чорного та Азовського морів перебувають два носії крилатих ракет морського базування в готовності до застосування високоточної зброї.

"Російські окупанти зазнають втрат, деморалізовані та вишукують будь-яку можливість отримати легке поранення. Аби потрапити назад, на територію РФ, вдаються до самоскалічень та різноманітних симуляцій поганого здоров’я. Наша винищувальна авіація продовжує патрулювання повітряного простору України, а ударна - небезуспішно надає вогневу підтримку підрозділам у визначених операційних районах", - наголосили в Генштабі ЗСУ.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ в Чорнобаївці знищили пункт управління Чорноморського флоту країни-терориста РФ.